Glutenvrije pizza maken

Glutenvrije pizza maken

Het is niet omdat je glutenintolerant bent dat je jezelf de vreugde van een pizza verorberen zou moeten ontnemen. En daarom leg ik je nu graag uit hoe je een glutenvrije pizza kan maken. In mijn vorige artikels vertelde ik reeds hoe je normale pizzadeeg en volkoren pizzadeeg kon maken, maar dit artikel is voor de coeliakie-patiënten onder ons. Of de mensen die graag wat minder gluten willen eten.




Ingrediënten glutenvrije pizza

  • 2,5 theelepel verse of droge gist
  • 1 theelepel suiker
  • 250 ml lauw water
  • 2 eetlepels extra virgine olijfolie
  • 1/2 theelepel apperciderazijn
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 30 gram gierst
  • 150 gram witte rijstebloem
  • 30 gram pijlwortelmeel
  • 75 gram tapioca zetmeel
  • 2 theelepels xanthaangom
  • 3/4 theelepel zout
  • 1 groot ei (kamertemperatuur)

Bereiding glutenvrije pizza

Neem de gist en doe deze in een kleine kom, voeg er de suiker aan toe en 90 ml van het lauw water. Roer het geheel goed door elkaar en laat deze dan een goeie 10 minuten op kamertemperatuur rusten, tot de gist gaat schuimen. Neem daarna nog een kommetje en vermeng er de vier verschillende soorten meel in, het xanthaangom en het zout. Zorg ervoor dat je het mengsel goed door elkaar roert zodat de ingrediënten goed vermengen. Neem daarna je gistmengsel weer bij de hand, voeg er het ei en 90 ml lauw water aan toe en mix het geheel met een elektrische mixer. Gebruik hiervoor de deeghaken op je mixer. Mix het geheel tot je een stijve, doorzichtige deeg hebt. Maak daarna een bal van de deeg die je bekomt. Leg deze in een kom die je afdekt met een droge, propere doek. Laat het deeg zo een uur rijzen bij kamertemperatuur tot het volume bijna verdubbeld is. Voor de afwerking (het beleg) verwijs ik je graag naar de andere recepten op mijn blog die getagd zijn met de tag “glutenvrije pizza”. Smakelijk!

Andere pizzadegen

Witte pizzadeeg maken
Volkoren pizzadeeg maken

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by sweet Captcha