Herstellen na ziekte: groentebouillon!

Herstellen na ziekte: groentebouillon!

Tegenwoordig eten wij onze groenten niet meer helemaal doorkookt zoals ze vroeger wel deden. Men begint ze zelfs vaker en vaker rauw te eten of bijna rauw. Enkel voor één recept worden de groenten echt nog doorkookt. Namelijk bij groentebouillon. Het is hier echt noodzakelijk dat de groenten zo lang mogelijk blijven koken in het water. Zodat alle voedingsrijke stoffen uit de groenten kunnen gedistilleerd worden.




Ingrediënten groentebouillon (2 personen)

  • 2 uien
  • 4 stengels bleekselder
  • 2 winterpenen
  • 1 preistengel
  • 4 salieblaadjes
  • 2 tijmtakjes
  • 4 lavasblaadjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 1,3 liter water
  • zeezout
  • 10 gekneusde zwarte peperkorrels

Bereiding groentebouillon

Pel de uien en snij deze in stukjes. Ook de stengels bleekselder mag je in stukjes snijden. De 2 winterpenen dienen geschrapt te worden en in stukjes gesneden te worden. Als laatste mag je de prei kuisen en in stukjes snijden. Leg al deze groenten samen met de salieblaadjes, tijmtakjes, lavasblaadjes, laurierblaadjes en de krulpeterselie in een soeppan en voeg er het water aan toe. Breng het water aan de kook en voeg er dan de gekneusde peperkorrels aan toe en een beetje zout. Laat de bouillon nu 1.30u zachtjes koken. Zorg ervoor dat je af en toe roert in je bouillon. Na 90 minuten zouden de groenten kapotgekookt moeten zijn. Zo niet laat het bouillon nog eventjes langer sudderen. Giet daarna je bouillon af door een zeef met fijne mazen of nog beter is een theedoek. Nu is jouw bouillon klaar om geserveerd te worden.

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by sweet Captcha