Een vitamineboost: kruidensla

Een vitamineboost: kruidensla

Het “leuke” aan sla is dat je dat zowel als bijgerecht als een volwaardig maaltijd kan eten. Niet dat ik dat tweede regelmatig doe, maar bon… En wanneer dat tweede toch aan de orde is, zal het met de nodige spekblokjes, geitenkaas, etc zijn. Zo’n kruidensla eet ik dus meestal ook als bijgerecht. Ik weet dat sommige mensen dat als volwaardige maaltijd eten, maar dat lijkt mij zeer eentonig. Maar als bijgerecht is het heerlijk en bovendien krijg je er een heuse vitamineboost van.




Ingrediënten kruidensla (2 personen)

  • 2 eetlepels zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel limoensap
  • 1 mespuntje mosterd
  • 60 gram geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 kleine krop Romeinse sla
  • 3 takjes bladpeterselie
  • 50 gram rucola
  • +/- 20 blaadjes basilicum
  • 1 klein donker stokbroodje (in schijfjes gesneden)
  • Worcestershiresas voor de liefhebbers (dat laatste draai ik er dus niet in)

Bereiding kruidensla

Ik ben geen fan van Worcestershiresaus, maar het oorspronkelijk recept was wel met deze saus. Dus ik zou zeggen, als je dat lekker vindt moet je dat zeker toevoegen aan je kruidensla. Maar als je net zoals ik niet zo dol bent van de smaak van deze saus, laat het maar achterwege. Begin eerst met je dressing te maken. Daarvoor neem je de zure room, mayonaise, limoensap, mosterd en 2 eetlepels van je geraspte kaas bij de hand (en dus voor de liefhebbers: ook de worcestershiresaus). Doe alles maar in een kom en roer het geheel goed door elkaar. Voeg wat zout en peper toe. Daarna is je kruidensla aan de beurt. Neem de krop Romeinse sla en snij deze in dunne reepjes. Leg deze dan in een grote kom. Schep er dan de basilicumblaadjes, de rucola en de fijngesneden peterselie door.

Nu is het tijd om je brood onder handen te nemen. Verwarm de oven voor op 160°C. Neem daarna je broodjes en verdeel er de rest van je Parmezaanse kaas over. Eens je oven warm genoeg is steek je er de broodjes in. Eens de kaas begint te smelten mag je de dressing door je sla scheppen. Haal daarna de broodjes uit de oven. Het is uiteraard de bedoeling dat je nu meteen eet eens de broodjes uit de oven zijn.

Smakelijk!

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by sweet Captcha