Sushi: het begin van een lovestory

Sushi: het begin van een lovestory

Ik ben niet echt wat we een “visliefhebber” kunnen noemen. Ik zal het eten als ik het voorgeschoteld krijg en wanneer ik op dieet ben (wat regelmatig moet gezien mijn food addiction). Maar buiten deze twee redenen ga ik nog niet zo gauw zelf vis klaarmaken of ergens bestellen (zeevruchten tellen niet mee). Vandaar dat mijn sushi liefde dan ook niet echt vanzelfsprekend is.

De eertse keer dat ik sushi gegeten heb was in juni 2012. Ik was bij een vriendin op bezoek in Monaco die daar voor een paar maanden was om haar Frans bij te schaven. Eén of ander studieprogramma (die vooral goed is geweest voor haar Engels). Ze voelde zich toen wat down omdat ze zover van haar familie en vrienden was en dat ze iedereen een beetje miste. En sushi bleek haar comfortfood te zijn. Ik, the everlasting good friend, heb dus ingestemd om sushi te gaan eten. Je moet wel weten, ik ben niet echt dol op vis, maar de gedachte om rauwe vis te eten deed mijn maag keren. Maar wat doe je anders in zo’n situatie. Ze zeggen wel eens: liefde gaat door de maag, maar ik kan je garanderen, vriendschap stelt je maag op de proef. Nu, dit gezegd zijnde, we

sushi

Eerste kennismaking met sushi

gingen dus naar de Buddha-bar in Monaco. Na de gebruikelijke cocktails die een mens moet nuttigen in zulke omstandigheden hebben we sushi besteld. Toen ze toekwamen met het bord stond ik echt niet te springen om te proeven, maar ik heb het toch gedaan. En het werd echt een openbaring. Ik ben echt niet verzot op vis, maar MAN, wat hou ik van sushi. Precies een feestje in je mond. En nu weet je meteen waarom sushi in mijn categorie “delicatessen” valt.

Toen ik terug in België kwam ben ik toch nog eens binnen gesprongen in een Japans restaurant. Ik moest gewoon zeker zijn dat ik het wel lekker vond en dat het niet enkel de alcohol en de sfeer was die mij zo verliefd hadden gemaakt op die rauwe vis. Maar mijn liefde werd bevestigd. I LOOOOOOOOOVE SUSHI! Het werd dus ook een kwestie van tijd voor ik zelf sushi wou maken. Moeilijk is het niet en de dingen die je ervoor nodig hebt kosten eigenlijk ook echt niet veel geld. En nu ben ik klaar om mijn opgebouwde ervaring met jullie te delen.

Enjoy :-)!

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Powered by sweet Captcha